doe mee!

Meld je nu aan voor de audities van NSO 2020!

Onderdeel uitmaken van het NSO in 2020?

Geef je op!

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevormd door muzikale studenten. In februari leggen zij hun studie een maand stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het maken van klassieke muziek.
Wil jij met 100 andere studenten een maand lang op hoog niveau musiceren in de mooiste zalen van Nederland? Geef je dan nu op voor de audities!

Aanmeldformulier

Wil je onderdeel uitmaken van het Nederlands Studenten Orkest in 2020? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier.

 

Auditiefragmenten

Klik hier voor alle auditiefragmenten

 

Auditiebeleid

1. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een studentenorkest op projectbasis. Door middel van audities wordt het NSO ieder jaar opnieuw samengesteld. Aanname via de audities is dus geldig voor één project.
2. Het NSO is een studentenorkest. Studenten met een Nederlands paspoort en studenten die studeren aan een Nederlandse onderwijsinstelling krijgen voorrang op andere auditanten bij gelijke geschiktheid.
3. Het NSO bestaat voornamelijk uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Conservatoriumstudenten kunnen ook auditie doen, echter geldt wel dat er gekozen wordt voor een niet-conservatoriumstudent bij gelijke geschiktheid.
4. De audities voor NSO 2020 vinden plaats op 24 t/m 27 oktober 2019 in Utrecht.
5. Naast de auditiefragmenten bereidt de auditant een fragment voor van ongeveer 3 minuten uit een solostuk, bij voorkeur contrasterend aan de geselecteerde auditiefragmenten. Een auditie duurt ongeveer 10 minuten. Als er te weinig geschikte auditiefragmenten beschikbaar zijn, kan worden gevraagd om ook een etude voor te bereiden.
6. Bij aanmelding kan de auditant een voorkeur opgeven voor stad, dag en dagdeel. Minimaal 2 weken voor de gekozen auditiedatum informeert de orkestchef de auditant over de definitieve stad, de dag en het dagdeel.
7. De deelnemersbijdrage voor het project van 2020 bedraagt €400.
8. Wanneer een auditant zich tijdens de audities in het buitenland bevindt, kan er, in overleg met het bestuur, worden besloten een videoauditie te doen.

Contactgegevens

Voor meer informatie of vragen over de audities kun je contact opnemen met onze orkestchef:
Hedwig Kok
orkestchef@nso.nl
+316 43754275