doe mee!

1 maand, 105 studenten, 12 concerten

Onderdeel uitmaken van het NSO in 2022?

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevormd door muzikale studenten. In eind mei / begin juni leggen zij hun studie twee weken stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het maken van klassieke muziek.
Wil jij hier deel van uitmaken en met 100 andere studenten een maand lang op hoog niveau musiceren? Houd dan goed onze socials én deze website in de gaten! Hierop zal namelijk binnenkort bekend worden gemaakt wanneer je je kan opgeven voor de audities en wanneer deze zullen plaatsvinden.

Aanmeldformulier

Wil jij meespelen met NSO 2022? Vul dan onderstaand formulier in!

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar orkestchef@nso.nl.

  • Hartelijk dank voor het aanmelden voor de audities van het Nederlands Studenten Orkest 2022. Onze orkestchef, Didi Jordens, zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Vergeet niet op 'VERSTUUR!' te klikken!

Auditiefragmenten

De auditiefragmenten voor NSO 2022:

Altviool

Cello

Contrabas

Slagwerk

Trompet

Tuba

Viool 1

Viool 2

 

Auditiebeleid

  1. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een studentenorkest op projectbasis. Door middel van audities wordt het NSO ieder jaar opnieuw samengesteld. Aanname via de audities is dus geldig voor één project.
  2. In overleg is in sommige gevallen een auditie niet nodig om te worden aangenomen. Enkele factoren die hierbij meewegen zijn onder andere: een eerdere deelname aan een of meerdere NSO-projecten, een eerdere deelname aan NJO-projecten, het volgen van de opleiding Practicum Musicae in Den Haag, het hebben meegedaan aan het JON Shéhérazade project en het niet ouder zijn dan dertig jaar. Dit is een niet-limitatieve opsomming. Mochten er meer aanmeldingen + auditanten zijn dan dat er plekken open zijn, dan krijgt bij gelijke geschiktheid de (toelaatbare) auditant voorrang.
  3. Het NSO is een studentenorkest. Nederlandse studenten en studenten die studeren aan een Nederlandse onderwijsinstelling krijgen voorrang op andere auditanten bij gelijke geschiktheid.
  4. Het NSO bestaat voornamelijk uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Conservatoriumstudenten kunnen ook auditie doen, echter geldt wel dat er gekozen wordt voor een student die geen (conservatorium) hoofdvak-student is, bij gelijke geschiktheid.
  5. Naast de auditiefragmenten bereidt de auditant een fragment voor van ongeveer 3 minuten uit een solostuk, bij voorkeur contrasterend aan de geselecteerde auditiefragmenten. Een auditie duurt ongeveer 10 minuten. Als er te weinig geschikte auditiefragmenten beschikbaar zijn, kan worden gevraagd om ook een etude voor te bereiden.
  6. Bij aanmelding kan de auditant een voorkeur opgeven voor dag en dagdeel. Minimaal 2 weken voor de gekozen auditiedatum informeert de orkestchef de auditant over de definitieve dag en het tijdstip (niet van toepassing bij de digitale auditieronde).
  7. De deelnemersbijdrage voor het project van 2022 bedraagt €300.
  8. Wanneer een auditant zich tijdens de audities in het buitenland bevindt, kan er, in overleg met het bestuur, worden besloten een videoauditie te doen.

Contactgegevens

Voor meer informatie of vragen over de audities kun je contact opnemen met onze orkestchef:

Didi Jordens
orkestchef@nso.nl
+316 43754275