doe mee!

Meld je nu aan voor de audities van NSO 2021!

Onderdeel uitmaken van het NSO in 2021?

Geef je op!

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevormd door muzikale studenten. In februari leggen zij hun studie een maand stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het maken van klassieke muziek.
Dit jaar zal deze maand een andere invulling krijgen dan vorige jaren. Er wordt hard gewerkt aan een mogelijkheid om NSO 2021 waar te maken. Wil jij hier deel van uitmaken en met 100 andere studenten een maand lang op hoog niveau musiceren? Geef je dan nu op voor de audities!

Aanmeldformulier

Door de huidige maatregelen die genomen zijn omtrent COVID-19 hebben we helaas moeten besluiten om de niet fysiek door te laten gaan. De auditiedata blijven wel vaststaan, dus meld je vooral aan!

Het reglement rondom de digitale audities is hier te vinden. Lees dit goed door!

Wil je onderdeel uitmaken van het Nederlands Studenten Orkest in 2021? Vul dan snel het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de 1e auditieronde! Deze zal plaatsvinden van 22-25 oktober. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar orkestchef@nso.nl.

  * De hoornpartijen 5-8 bestaat ook uit Wagnertuba.
  De locatie en tijden zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

 

Auditiebeleid

Dit jaar zullen de audities digitaal plaatsvinden. Het reglement is hier te vinden.

 1. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een studentenorkest op projectbasis. Door middel van audities wordt het NSO ieder jaar opnieuw samengesteld. Aanname via de audities is dus geldig voor één project.
 2. Het NSO is een studentenorkest. Nederlandse studenten en studenten die studeren aan een Nederlandse onderwijsinstelling krijgen voorrang op andere auditanten bij gelijke geschiktheid.
 3. Het NSO bestaat voornamelijk uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Conservatoriumstudenten kunnen ook auditie doen, echter geldt wel dat er gekozen wordt voor een student die geen (conservatorium) hoofdvak-student is, bij gelijke geschiktheid.
 4. De audities voor NSO 2021 vinden plaats van 22 t/m 25 oktober 2020.
 5. Naast de auditiefragmenten bereidt de auditant een fragment voor van ongeveer 3 minuten uit een solostuk, bij voorkeur contrasterend aan de geselecteerde auditiefragmenten. Een auditie duurt ongeveer 10 minuten. Als er te weinig geschikte auditiefragmenten beschikbaar zijn, kan worden gevraagd om ook een etude voor te bereiden.
 6. Bij aanmelding kan de auditant een voorkeur opgeven voor dag en dagdeel. Minimaal 2 weken voor de gekozen auditiedatum informeert de orkestchef de auditant over de definitieve dag en het tijdstip.
 7. De deelnemersbijdrage voor het project van 2021 bedraagt €400.
 8. Wanneer een auditant zich tijdens de audities in het buitenland bevindt, kan er, in overleg met het bestuur, worden besloten een videoauditie te doen.

Contactgegevens

Voor meer informatie of vragen over de audities kun je contact opnemen met onze orkestchef:

Gijs Roosen
orkestchef@nso.nl
+316 43754275