doe mee!

Meld je nu aan voor de audities van NSO 2021!

Onderdeel uitmaken van het NSO in 2021?

Geef je op!

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevormd door muzikale studenten. In februari leggen zij hun studie een maand stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het maken van klassieke muziek.
Dit jaar zal het project verplaatst worden naar de zomervakantie in de maanden juli/augustus. Wil jij hier deel van uitmaken en met 100 andere studenten een maand lang op hoog niveau musiceren? Geef je dan nu op voor de audities!

Aanmeldformulier

Wil je onderdeel uitmaken van het Nederlands Studenten Orkest in 2021? Vul dan snel het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de 2e auditieronde! Deze ronde zal vanwege de huidige maatregelen digitaal plaatsvinden.
– Inzendingen voor de 3e auditieronde zijn mogelijk tot en met 6 mei, 23.59 uur.
Dit jaar zullen de audities digitaal plaatsvinden. Het reglement is hier te vinden.

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar orkestchef@nso.nl.

  * De hoornpartijen 5-8 bestaat ook uit Wagnertuba.

Auditiebeleid

Dit jaar zullen de audities digitaal plaatsvinden. Het reglement is hier te vinden.

 1. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een studentenorkest op projectbasis. Door middel van audities wordt het NSO ieder jaar opnieuw samengesteld. Aanname via de audities is dus geldig voor één project.
 2. Het NSO is een studentenorkest. Nederlandse studenten en studenten die studeren aan een Nederlandse onderwijsinstelling krijgen voorrang op andere auditanten bij gelijke geschiktheid.
 3. Het NSO bestaat voornamelijk uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Conservatoriumstudenten kunnen ook auditie doen, echter geldt wel dat er gekozen wordt voor een student die geen (conservatorium) hoofdvak-student is, bij gelijke geschiktheid.
 4. Inzendingen voor de digitale auditieronde van NSO 2021 zijn mogelijk tot en met 25 maart 23.59 uur.
 5. Naast de auditiefragmenten bereidt de auditant een fragment voor van ongeveer 3 minuten uit een solostuk, bij voorkeur contrasterend aan de geselecteerde auditiefragmenten. Een auditie duurt ongeveer 10 minuten. Als er te weinig geschikte auditiefragmenten beschikbaar zijn, kan worden gevraagd om ook een etude voor te bereiden.
 6. Bij aanmelding kan de auditant een voorkeur opgeven voor dag en dagdeel. Minimaal 2 weken voor de gekozen auditiedatum informeert de orkestchef de auditant over de definitieve dag en het tijdstip (niet van toepassing bij de digitale auditieronde).
 7. De deelnemersbijdrage voor het project van 2021 bedraagt €400.
 8. Wanneer een auditant zich tijdens de audities in het buitenland bevindt, kan er, in overleg met het bestuur, worden besloten een videoauditie te doen (niet van toepassing bij de digitale auditieronde).
 9. Voor het project van 2021 dient er rekening te worden gehouden met een eventuele quarantaineperiode voorafgaand aan het project om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen.

Contactgegevens

Voor meer informatie of vragen over de audities kun je contact opnemen met onze orkestchef:

Gijs Roosen
orkestchef@nso.nl
+316 43754275