doe mee!

1 maand, 90 studenten, 13 concerten

Onderdeel uitmaken van het NSO in 2024?

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevormd uit muzikale studenten. In februari leggen zij hun studie een maand stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het instuderen en opvoeren van een prachtig, klassiek programma.
Wil jij deel uitmaken van het orkest en met 90 andere studenten een maand lang op hoog niveau musiceren? Kom dan auditie doen in onze derde auditieronde. Het zal een video-auditie zijn. Meld je hieronder aan door het formulier in te vullen. Wij zoeken nog:

Viool (ook 2e viool aanvoerder)

Altviool (ook aanvoerder)

Contrabas

Fagot (1e en 3e)

Hoorn (hoog)

Hoorn (laag)

Trompet

Bastrombone

Slagwerk

 

Hopelijk zien we je bij de audities!

Aanmeldformulier

De aanmeldingen voor de derde auditieronde zijn weer geopend, meld je snel aan!

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar orkestchef@nso.nl.

  • Hartelijk dank voor het aanmelden voor de audities van het Nederlands Studenten Orkest 2024. Onze orkestchef, Isha Rodenburg, zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Vergeet niet op 'VERSTUUR!' te klikken!

Auditiebeleid

  1. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een studentenorkest op projectbasis. Door middel van audities wordt het NSO ieder jaar opnieuw samengesteld. Aanname via de audities is dus geldig voor één project.
  2. Het NSO is een studentenorkest. Nederlandse studenten en studenten die studeren aan een Nederlandse onderwijsinstelling krijgen voorrang op andere auditanten bij gelijke geschiktheid.
  3. Het NSO bestaat voornamelijk uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Conservatoriumstudenten kunnen ook auditie doen, echter geldt wel dat er gekozen wordt voor een student die geen (conservatorium) hoofdvak-student is, bij gelijke geschiktheid.
  4. Naast de auditiefragmenten bereidt de auditant een fragment voor van ongeveer 3 minuten uit een solostuk, bij voorkeur contrasterend aan de geselecteerde auditiefragmenten. Een auditie duurt ongeveer 10 minuten. Als er te weinig geschikte auditiefragmenten beschikbaar zijn, kan worden gevraagd om ook een etude voor te bereiden.
  5. Bij aanmelding kan de auditant een voorkeur opgeven voor dag en dagdeel. Minimaal 2 weken voor de gekozen auditiedatum informeert de orkestchef de auditant over de definitieve dag en het tijdstip (niet van toepassing bij de digitale auditieronde).
  6. De deelnemersbijdrage voor het project van 2024 bedraagt €400.
  7. Wanneer een auditant zich tijdens de audities in het buitenland bevindt, kan er, in overleg met het bestuur, worden besloten een videoauditie te doen.

Contactgegevens

Voor meer informatie of vragen over de audities kun je contact opnemen met onze orkestchef:

Isha Rodenburg
orkestchef@nso.nl
+316 43754275