steun nso

Samenwerkingen

Sponsoren

Wat kan het NSO voor uw organisatie betekenen?

Het NSO heeft in de loop der jaren een aantal sponsorconcepten ontwikkeld die zich toespitsen op relatiebeheer, promotie en recruitment. Van advertenties in het programmaboekje en op de posters, tot speciale ontvangsten in luxe foyers; het NSO heeft u als bedrijf veel te bieden. Het enthousiasme van het orkest, de kwaliteit waarmee er gemusiceerd wordt en het jeugdig elan van de studenten geven deze concerten altijd iets bijzonders. En het NSO biedt u en uw relaties de mogelijkheid hier deel van uit te maken.

Wat kan uw organisatie voor het NSO betekenen?

– Als hoofdsponsor verbindt u uw bedrijfsnaam aan de gehele tournee van het orkest.
– Als landelijk sponsor verbindt u uw bedrijfsnaam aan een deel van de tournee van het orkest.
– Als concertsponsor is uw bedrijf ‘gastheer’ van één van de concerten in de concertreeks van het NSO. Uw sponsorgelden maken het concert in uw stad financieel mogelijk.
– Als co-sponsor voorzien uw sponsorgelden in een specifiek deel van de kosten van het NSO project. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vervoer van de orkestleden of de huur van instrumenten
Sponsoring in natura is bij het NSO erg welkom. Bijvoorbeeld in de vorm van een lunch tijdens de concerttournee.

Uiteraard is het bovenstaande slechts ter indicatie en gaan wij graag met u in gesprek, zodat een sponsorvoorstel gevormd kan worden naar de wensen en verwachtingen van uw bedrijf.

Bel 06 34 65 69 34 of mail naar acquisiteur@nso.nl om direct contact op te nemen met Evelien Müller, acquisiteur NSO 2021.

Club van 100

Word lid van onze exclusieve Club van 100 en draag bij aan het voortbestaan van het Nederlands Studenten Orkest

Club van 100

Sinds november 2016 heeft het Nederlands Studenten Orkest een Club van 100. Deze club is opgericht om het NSO financieel te ondersteunen. Vooral in deze tijd met forse bezuinigingen op cultuur is de noodzaak van de Club van 100 des te groter en onmisbaar in het voortbestaan van het NSO.

Door lid te worden van de Club van 100 verbindt u uw naam aan het NSO en komt u nog dichterbij het NSO te staan dan u misschien al deed! In ruil voor uw steun ontvangt u vele voordelen waaronder een uitnodiging voor de projectlancering en twee vrijkaarten voor één van de concerten in de concertreeks van het NSO. De giften van de Club van 100 zullen rechtstreeks naar de muzikale kwaliteit van het orkest gaan.

Het NSO mag zich een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) noemen. Dit betekent dat de gift die u doet aan het NSO:

· niet belast is met Nederlandse schenkbelasting;
· in aftrek van uw inkomen gebracht kan worden voor de berekening van Nederlandse inkomstenbelasting.

Dit betekent dat als u een periodieke gift wilt geven van €250, u vaak niet meer dan €120 betaalt. Via deze calculator kunt u berekenen wat uw voordeel precies is: https://www.anbigift.nl/nso/

Wanneer u lid wordt van de Club van 100 verbindt u uw naam aan het NSO door gedurende minimaal 5 jaar een minimale jaarlijkse gift te doen van €250. Via deze link kunt u zich aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen en te retourneren naar het volgende e-mailadres: acquisiteur@nso.nl.

 

Ik heb interesse in de Club van 100!

Wanneer u uw gegevens hieronder invult neemt de acquisiteur contact met u op
  • Vul hier uw naam in
    De minimale jaarlijkse gift bedraagt €250,-

Partners

Partners

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het NSO is trots op de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Het NMF stelt ongeveer 20 instrumenten voor twee maanden ter beschikking aan de orkestleden van het Nederlands Studenten Orkest. Op deze manier versterkt het NMF de klank van het NSO en kan er op een nog hoger niveau worden gemusiceerd. Het idee voor deze samenwerking ontstond in 2011 bij dirigent Peter Biloen (NSO 2009 en 2011) op een repetitie van het NSO: “Op een gegeven moment vroeg ik een altviool uit het orkest om voor te doen hoe met veel kern zacht te spelen. Ik verbaasde mij over de kwaliteit van het instrument en verwonderde mij over de klank die dit orkest toch voort weet te brengen. Met betere instrumenten zou de kwaliteit van het orkest enorm vooruitgaan”. Vanuit die gedachte is de samenwerking met het NMF ontstaan.

Het NMF stelt, tegen een geringe vergoeding, hoogwaardige instrumenten ter beschikking aan honderden musici, zowel professionals als conservatoriumstudenten, zodat deze musici zich optimaal in hun carrière kunnen ontwikkelen. Het NMF heeft al veel musici (ruim 1800!) kunnen helpen aan een passend instrument. Het NMF beheert daartoe een instrumentencollectie van ongeveer 450 kostbare instrumenten en 350 strijkstokken. Op het moment spelen ruim 400 musici op een instrument van het NMF. Deze musici zijn één voor één zeer actief in het rijke Nederlandse muziekleven. U hoort hen misschien wel vaker dan u beseft! Het NMF is voor opbouw en beheer van de collectie grotendeels aangewezen op de steun van particulieren. Het fonds ontvangt namelijk geen overheidssteun. Ook u kunt donateur worden en musici van het NMF steunen. Op deze manier kan het NMF de wachtlijst verkorten en in de nabije toekomst nog meer musici helpen. Hartelijk dank, ook namens onze musici!

Meer informatie? Bel 020 6221255 of kijk op www.muziekinstrumentenfonds.nl.

 

Nonstopcollective

Interesse?
Heeft u ook interesse om samen te werken met het NSO als partner? Neem contact op met Evelien Müller, acquisiteur NSO 2021, +31 6 34 65 69 34. Heeft u interesse in een mediapartnerschap? Neem dan contact op met Bregje Walkate, persvoorlichter NSO 2021, +31 6 46054478.

ANBI

ANBI

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) heeft de status van culturele ANBI. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een Culturele ANBI moet voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. ANBI’s kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften. Donaties aan het Nederlands Studenten Orkest zijn fiscaal aftrekbaar. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Beleidsplan Stichting het Nederlands Studenten Orkest

Jaarverslag NSO 2020

Beknopt financieel jaarverslag 2019-2020 Nederlands Studenten Orkest

Landelijke sponsoren

Sponsoren en fondsen Bijzonder Concert

Sponsoren Buitenland

Co-sponsoren

Fondsen