Thema bekendmaking: NSO 2023, met als thema…

Inspireer

Het NSO is natuurlijk geen NSO zonder thema. Elk jaar bedenken wij als orkest een mooi thema, dat aansluit bij de stukken die we spelen, actualiteiten en de boodschap die wij als orkest willen uitdragen naar de buitenwereld.
Voor 2023 heeft het NSO gekozen voor het thema ‘Inspireer’.

Inspiratie kent vele vormen. Zowel goede als slechte gebeurtenissen kunnen de mens inspireren om mooie dingen te bewerkstelligen, en het beste uit het leven te halen. Ons programma van dit jaar is hier een schoolvoorbeeld van.

Bruckner schreef het vierde deel van zijn 7e symfonie naar aanleiding van het overlijden van zijn tijdgenoot en idool Richard Wagner. Dit Adagio, het laatste deel van Symfonie nr.7, wordt tot de dag van vandaag geroemd om zijn melancholische klanken. Een zwaarmoedig deel met fragmenten van hoop. Ook Edward Elgar wist zich te laten inspireren, ondanks tragische gebeurtenissen. Elgar zette in 1919 de eerste noten van zijn befaamde cello concert op papier, vlak na het einde van de Eerste wereldoorlog. Uit deze tragische gebeurtenissen zijn werken ontstaan die worden gezien als een van de mooiere werken voor symfonisch orkest.

Ons project in 2023 wil een duidelijke boodschap uitdragen. Zelfs in zware tijden van een pandemie, energiecrisis en oorlog kunnen wij elkaar inspireren om het beste uit het leven te halen, en elkaar te verbinden door middel van muziek. Inspiratie krijg je van de omgeving waar je in zit, van de mensen met wie je om gaat. Wij hebben elkaar nodig, wij inspireren elkaar dag in dag uit. Laat je inspireren, en inspireer!

Design: How About Design

 

Dit jaar zijn wij net als vorig jaar een samenwerking aangegaan met How About Design.
Zij hebben voor ons een prachtige ontwerpen gemaakt voor aankomend jaar!

Laatste nieuws

Interview Lilian Farahani and Sílvia Lanao

We asked our soloist Lilian Farahani and composer Sílvia Lanao about NSO, Alma and women in classical music. Read the full version in English here!

Lees meer

De kaartverkoop is van start!

Bemachtig nu de beste plekken voor een concert van het Nederlands Studenten Orkest 2024!

Lees meer

Het buitenland is bekend!

En de buitenlandbestemmingen van NSO ’24 zijn…

Lees meer